Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bez Tarika to jen tak nepůjde...

Viking - Rosenborg 0:0

Ligová "podzimní" sezona začala pro Rosenborg nepříliš slavně. Což o to, bod ze Stavangeru není letos zcela k zahození, ovšem herní projev nepřináší trenérům ani fanouškům příliš radosti. Bude se dle mého názoru čím dál více ukazovat, že přítomnost Tarika Elyounoussiho byla pro RBK v posledním období klíčovou a jeho ztráta se bude jen těžko nahrazovat.

Tento článek nebude tentokrát rozebírat průběh utkání, ono by stejně nebylo kromě průměrného prvního poločasu co hodnotit. RBK prostě vyklopil před bránou míchačku betonu a konečný výsledek hosty očividně těšil. Pojďme si raději popsat současnou situaci v kádru Rosenborgu.

V sestavě na křídle dostal od začátku šanci Bořek Dočkal, ale očividně se čeká na příchod (15.7.) haugesundského Søderlunda, který místo po Tarikovi zaplní. V základní jedenáctce se objevil i brankář Örlund, který odchytal minulý pohárový zápas proti Tromsø a nyní si jej trenér v bráně zase ponechal. I bez toho, že by dosavadní jednička Lund Hansen udělal výraznou chybu...

Výběr hráčů do sestavy je v poslední době zajímavý. Fanoušky překvapila právě situace kolem gólmanské jedničky, někteří příznivci upozorňují také na "permanentku", kterou si pravděpodobně zakoupil Tobias Mikkelsen. Tento dánský fotbalista zatím ani jednou nepřesvědčil, že by měl být opravdovou posilou, ovšem trenér Hansen, jenž si Mikkelsena do RBK přivedl, nechce slyšet o možném Dánově posazení na lavičku mezi náhradníky. Bude Mikkelsen případem srovnatelným s Mortenem Moldskredem, jehož výkonnostní strop do RBK nesahal? V sezoně stále paběrkuje John Chibuike, ten už také musí ztrácet trpělivost. Přitom Chibuike i Dočkal své umění v loňské sezoně představili, a uznejme, že se bylo nač dívat.

Kdo tedy v letním přestupním období Rosenborg nejspíše opustí? Bořek Dočkal i John Chibuike dali najevo, že nejsou se svou pozicí v kádru spokojení a ohlížejí se po lepších zítřcích. Daniel Örlund by také rád pravidelně chytal, což se dnes plní, ale nepředpokládám, že by dva odchytané zápasy loňskou brankářskou jedničku uspokojily, spekulovalo se o švédských týmech, kde by se Örlund mohl "prochytat" do tamní reprezentace.

Daleko dokonce i k lavičce náhradníků má loňská velká posila Jaime Alas, u něho se spekulovalo o zájmu portugalského klubu Paços de Ferreira, který naposledy skončil na bronzové příčce tamní Ligy ZON Sagres. Svými výkony na nedávném U21 v Izraeli na sebe upozornil Stefan Strandberg, jenž by mohl být po Elyounoussim druhý letní odchod za slušné peníze, u ostatních hráčů by RBK pravděpodobně dostal za přestup dostal sumu daleko pod tehdejší nákupní cenou...

Směr Lerkendal nabrala kariéra Alexandera Søderlunda z Haugesundu, nyní RBK shání i posilu do obrany, skloňovaným jménem se stal tromsøský Senegalec Saliou Ciss. Přestupová ruleta se roztáčí, náš web bude samozřejmě informovat o případných (a očekávaných) změnách v kádru RBK.

Sestava RBK: Daniel Örlund - Christian Gamboa, Stefan Strandberg, Tore Reginiussen, Mikael Dorsin - Mike Jensen, Mikkel Diskerud (61. Ole Selnæs), Jonas Svensson - Bořek Dočkal (65. Fredrik Midtsjø), Nicki Bille Nielsen, Tobias Mikkelsen (82. John Chibuike)
Rozhodčí:
Brage Sandmoen
Diváci:
9 958

viking.pngrbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář