Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bayer si po zasloužené výhře odváží všechny body

Rosenborg - Bayer Leverkusen 0:1 (0:0)

Fotbalisté Rosenborgu se letos poprvé mohli blýsknout před svými fanoušky v zápase základní fáze Evropské ligy. Soupeřem byl tým, jenž je považován za největšího favorita celé skupiny K - Bayer Leverkusen. Ještě před duelem bylo jasné, že trenér Jönsson bude muset poskládat úvodní jedenáctku bez dvou stálých členů. Tore Reginiussen laboruje se zády, zatímco Mikkel Diskerud si léčí natažený sval.

V prvních pětačtyřiceti minutách se Rosenborg předsavoval ve slušném světle. Už ve čtvrté minutě pádil z levé strany na brankáře Lena osamocený Rade Prica, ovšem vyslal z hranice vápna jen slabou střelu. O pár vteřin později se předvedl v zápase velmi aktivní Gamboa, jeho střelu také hostující defenziva zlikvidovala. S přibývajícími minutami se šance stávaly ojedinělejšími a naopak se na kopačky domácích borců vkrádala nepřesnost. A do hry se dostávali čím dál častěji hostující fotbalisté.

Kvalitní střelou se v 25. minutě předvedl Fernandes, uprostřed hřiště dostal dost prostoru na to, aby mohl zamířit. Naneštěstí pro tohoto chilského fotbalistu orazítkoval míč pouze levou tyč Örlundovy svatyně. V 31. minutě měl opět šanci na otevření skóre Rade Prica, z dobré šance ovšem našel jen brankáře Bayeru. Iniciativu přebírali postupně hosté, jejich útoky se čím dál více přibližovaly brance trondheimských.

Druhý poločas nenabídl mnoho fotbalové zábavy. Hráči Rosenborgu se nemohli vinou nepřesností v ofenzivní fázi dostat do výraznějších útočných akcí, hosté byli až příliš nedůrazní v soupeřově šestnáctce. A tak museli diváci, kterých přišlo pouze dvanáct a půl tisíce, čekat na branku až do 76. minuty.

Z levé strany přišel přízemní centr do Örlundova vápna, švédský golman hájící branku Rosenborgu se nepředvedl zrovna jistým zákrokem, míč vyrazil jen před sebe, kde čekal Renato Augusto a s přispěním Kiesslingovy teče uklidil míč do sítě - 0:1. Rosenborg měl sice vůli s výsledkem ještě v poslední čtvrthodině něco provést, ale zkušený leverkusenský celek se nedopouštěl výrazných chyb, naopak to byli hosté, kteří mohli své vedení ještě pojistit, v cestě druhému gólu stála tyč domácí branky.

Rosenborg tímto výsledkem mírně znehodnotil výhru přivezenou z vídeňského stadionu. Ovšem musíme si uvědomit, že trondheimští už mají za sebou duel s největším favoritem skupiny. Nyní bude rozhodující, jaké výsledky získá RBK v následujícím dvojzápase s ukrajinským Metalistem Charkov. Právě s tímto týmem by měl dle předpokladů norský zástupce bojovat o případné druhé místo.

Ještě stojí za zmínku výsledek duelu Molde - Stuttgart. Druhý norský zástupce v základní fázi EL si doma poradil 2:0, v tabulce své skupiny má také jako RBK tři body.

B.: 76. Stefan Kiessling
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Cristian Gamboa, Stefan Strandberg, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal (79. John Chibuike), Jonas Svensson, Ole Selnæs (88. Steffen Iversen), Daniel Fredheim Holm (69. Mohammed-Awal Issah) - Tarik Elyounoussi, Rade Prica
Rozhodčí: Michael Oliver (Anglie)
Diváci:
12 587

rbk.pngbayerl

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář